Muzeul de Artă Constanța vă invită sâmbătă, 29 iunie, la ora 16, la lansarea volumului

Călătorie muzicală pe Dunăre scrisă de Octavia Galescu.

Evenimentul are loc cu prilejul celebrării a 20 de ani de la instituirea Zilei Internaționale a Dunării. În 2004, a avut loc această inițiativă, pentru a aniversa semnarea Convenției Internaționale pentru Fluviul Dunărea, în data de 29 iunie 1994.

Călătorie muzicală pe Dunăre este un volum ce cuprinde o informație densă, perfect contextualizată, despre parcursul Dunării prin cele zece țări pe care fluviul le străbate, constituie o lectură plăcută și alertă, în care se împletesc elemente de legendă, discrete considerații gastronomice, umor, dar mai ales semnalarea unor importante repere muzicale legate de acest fascinant fluviu european.

Realizator și producător de emisiuni la postul național Radio România Muzical, muzicolog, membru în jurii internaționale de specialitate, Octavia Galescu este un spirit viu, un intelectual de marcă din vechea școală a jurnalismului românesc, cu un condei deopotrivă de rafinat și percutant, pus în slujba informării corecte. De-a lungul a peste trei decenii la Radio România, Octavia Galescu, a realizat diverse emisiuni, a colaborat cu prestigioase instituții din țară și din străinătate și a participat la buna desfășurare a Concursurilor Internaționale „George Enescu” și „Concertino Praga”. De asemenea, a fost invitată la diferite evenimente organizate de Uniunea Europeană de Radio, la Conferințele Mondiale ale Jurnaliștilor din Republica Coreea și la Conferințe internaționale UNESCO.

Lansarea va fi însoțită de un moment muzical, susținut de Maria Chiselenco, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național de Arte Regina Maria din Constanța, îndrumată de profesor coordonator Adela Stoica.

Participanții la eveniment vor primi câte un volum cu dedicație, din partea autoarei, Octavia Galescu.

Vă așteptăm cu drag