„ETAJ 3” – expoziție de arte vizuale, la Muzeul de Artă Constanța.

Sâmbătă, 3 februarie 2024, la ora 15.00, la Muzeul de Artă Constanța, va avea loc vernisajul expoziției „ETAJ 3”, care reunește creații artistice semnate de artiști vizuali constănțeni, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța Unu. Expoziția propune lucrări de pictură, grafică, ceramică, instalație și tapiserie, care relevă o paletă diversă de exprimări stilistice și care pun în valoare preocupările și viziunile particulare creatoare ale expozanților.

„Proiectul expozițional vorbește despre versatilitatea și fragilitatea materialității, despre esența și substanța acesteia, despre simbioza dintre ineditul formei și materialitatea culorii și îndeamnă la meditație asupra complexității existenței și a sensului vieții. Creațiile artistice prezente în expoziție sunt expresie a unor repere identitare creatoare; ele surprind trăiri estetice, stări de spirit, gânduri, sentimente, într-o serie de compoziții figurative sau abstracte, care cristalizează în privitor emoții, trăiri, gânduri și invită la meditație și introspecție” afirmă criticul de artă Cristina Gelan.

Expoziția este curatoriată de Mariana Constantinescu, iar în deschiderea acesteia va vorbi criticul de artă Cristina Gelan.

Expoziţia „ETAJ 3” este organizată sub egida Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Constanţa UNU, și va fi deschisă publicului în perioada 3–29 februarie 2024.