Studenți ai Facultății de Arte de la Universitatea „Ovidius” din Constanța
au sărbătorit Zilele Dobrogei la Muzeul de Artă

Muzeul de Artă Constanța sărbătorește anul acesta Zilele Dobrogei printr-o serie de activități destinate unui public divers. În acest sens, în perioada 13–22 noiembrie 2023, instituția de cultură constănțeană și-a propus vernisarea a două expoziții de fotografie și organizarea unor ateliere de creație artistică, la care să participe preșcolari, liceeni, precum și studenți.

Studenți de la specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative și masteranzi de la specializarea Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii, de la Facultatea de Arte, din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, au participat la două ateliere de creație artistică, luni, 20 noiembrie și marți, 21 noiembrie, începând cu ora 11.00. Tematica primului atelier a vizat problematica Exotismului spațiului dobrogean, iar subiectul celui de-al doilea atelier a fost Peisajul dobrogean în arta românească modernă. Scopul atelierelor de creație artistică a fost acela al cultivării simțului estetic, prin descoperirea frumuseților spațiului dobrogean. Ambele ateliere au fost coordonate de lect. univ. dr. Lelia Pîrvan-Rus și lect. univ. dr. Cristina Gelan-Olaru, cadre didactice la Facultatea de Arte a universității constănțene.

În contextul sărbătoririi Zilelor Dobrogei, în perioada 13–18 noiembrie au fost deschise și vernisate, la Muzeul de Artă, respectiv la Muzeul „Ion Jalea” din Constanța, două expoziții de fotografie: Mud, semnată Alin Panaite și Reminder! The Light of the South, semnată de Anca Pașa Deaconu.

Seria activităților dedicate Zilelor Dobrogei se va încheia cu un atelier de creație artistică, la care vor participa preșcolari de la Grădinița „Căsuța din Pădure” din Constanța, Grupa Piticilor, coordonați de educatoarea Buduroi Iulia Gabriela. Activitatea va avea loc la Muzeul de Artă din Constanța, miercuri, 22 noiembrie, începând cu ora 11.00.