Lumea magică a copilăriei” – atelier de creație artistică
la Muzeul de Artă Constanța

Muzeul de Artă Constanţa organizează miercuri, 31 mai 2023, începând cu ora 11.00, atelierul de creație artistică intitulat „Lumea magică a copilăriei. Acțiunea face parte din proiectul Lumea magică a formelor și culorilor”, pe care Muzeul de Artă Constanța îl implementează, în perioada ianuarie – decembrie 2023, în parteneriat cu Grădinița „Căsuța din Pădure” din Constanța.

La activitate vor participa copiii din Grupa Piticilor, coordonați de educator Buduroi Iulia Babriela. Colajul și tehnici mixte vor fi abordate de copiii participanți la atelierul de creație artistică, iar planșele rezultate vor oferi perspective diverse cu privire la universul magic al copilăriei.

Scopul activităţii este acela de a dezvolta spiritul creativității, precum și abilități și atitudini estetice, care să contribuie la modelarea personalității copiilor, în vederea înţelegerii adecvate a ideii de frumos şi a creării frumosului în viaţa de zi cu zi. Activitatea va contribui la dezvoltarea gustului pentru frumos, a exprimării armonioase și echilibrate a emoțiilor, la dezvoltarea spiritului de apartenență la grup și a relațiilor armonioase cu ceilalți.

Grupul de lucru va fi coordonat de Buduroi Iulia Babriela, educator la Grădinița „Căsuța din Pădure” din Constanța și Alexandra Păun, muzeograf la Muzeul de Artă Constanța.

Joi, 1 iunie 2023, atât Muzeul de Arta Constanța, cât și Muzeul de Sculptură „Ion Jalea” din Constanța sunt deschise pentru publicul iubitor de artă, iar toți copiii vor avea accesul gratuit.