Studenți de la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa
și studenți din cadrul UNArte București
premiați în Proiectul „Redescoperind Muzeul de Artă”, la Constanța

Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius” din Constanţa a organizat, în parteneriat  cu Muzeul de Artă Constanța și Departamentul de Pedagogia Artei din cadrul UNArte București, în perioada 26–28 aprilie 2023, o serie de întâlniri artistice creative cu studenți de la specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative (PAPD) și masteranzi de la specializarea Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii (EVSPF) de la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa și studenți de la specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative (PAPD) și masteranzi de la specializarea Educație prin Arte Vizuale (EAV) din cadrul UNArte București.

În cadrul sesiunilor de lucru organizate, studenții și masteranzii participanți au realizat, în sălile expozițiilor permanente, interpretări după maeștri ai picturii moderne românești, ale căror lucrări se regăsesc în expoziția de bază din muzeul constănțean. Scopul activității a fost unul didactic, practica reinterpretării după marii maeștri fiind utilizată de-a lungul vremii și fiind considerată un exercițiu necesar în ceea ce privește deprinderea meșteșugului artistic.

Grupele de lucru au fost coordonate de profesori de la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța: prof. univ. dr. Florin Stoiciu, conf. univ. dr. Ovidiu Felipov, conf. univ. dr. Sînziana Romanescu, lect. univ. dr. Lelia Rus-Pîrvan, lect. univ. dr. Cristina Gelan-Olaru, lect. univ. dr. Alexandru Șerbănescu, lect. univ. dr. Florentin Sîrbu, asist. univ. drd. Claudiu Argeșanu, asist. univ. dr. Dragoș Răzvan și de lect. univ. dr. Silvia Stoica, directorul departamentului Pedagogia Artei și cadru didactic la UNARTE București.

Lucrările realizate de studenți au fost evaluate de un juriu format din cadre didactice de specialitate participante la proiect, iar cele mai bune lucrări au fost premiate. Premiul I, în valoare de 1000 lei, a fost obținut de studenta Obrijanu Lussiana Ioana, de la specializarea PAPD, anul III, din cadrul UNArte București; Premiul II, în valoare de 700 lei, a fost obținut de studenta Popescu Ramona Cristina, de la specializarea PAPD, anul II, din cadrul Facultății de Arte, Universitatea „Ovidius” din Constanţa; Premiul III, în valoare de 500 lei, a fost obținut de studenta Soare Ștefania Adriana, de la specializarea PAPD, anul III, din cadrul Facultății de Arte, Universitatea „Ovidius” din Constanţa; Mențiunea I, în valoare de 300 lei, a fost obținută de studenta Șincan Irina, de la specializarea PAPD, anul I, din cadrul Facultății de Arte, Universitatea „Ovidius” din Constanţa; Mențiunea II, în valoare de 300 lei, a fost obținută de studenta Marchidon Cristiana-Nicola, de la specializarea PAPD, anul I, din cadrul Facultății de Arte, Universitatea „Ovidius” din Constanţa; Mențiunea III, în valoare de 300 lei, a fost obținută de studenta Janță Narcisa, de la specializarea PAPD, anul III, din cadrul din cadrul UNArte București.

Toți ceilalți studenți participanți la Proiect au primit un voucher în valoare de 100 de lei.

Juriul a fost formt din: prof. univ. dr. Florin Stoiciu (Președinte), conf. univ. dr. Ovidiu Felipov (membru), lect. univ. dr. Cristina Gelan-Olaru (membru), de lect. univ. dr. Silvia Stoica (membru), lect. univ. dr. Alexandru Șerbănescu (membru) și asist. univ. dr. Dragoș Răzvan (secretar).

Acțiunea, intitulată „Redescoperind Muzeul de Artă”, care a devenit o tradiție pentru muzeul constănțean, a fost realizată cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, în cadrul festivalului ,,Primăvara Artelor’’, realizat de Facultatea de Arte, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța.