Muzeul de Artă Constanţa a organizat vineri, 9 decembrie 2022, atelierul de creație artistică intitulat „Povestea și magia bradului de Crăciun”. Acțiunea face parte din proiectul „Lumea magică a formelor și culorilor”, pe care Muzeul de Artă Constanța îl implementează, în perioada noiembrie – decembrie 2022, în parteneriat cu Palatul Copiilor și Grădinița „Căsuța din Pădure” din Constanța

Activitatea „Povestea și magia bradului de Crăciun” s-a realizat cu elevi care frecventează cursurile Atelierului de creație de la Palatul Copiilor din Constanța, coordonat de profesor Anca Pașa Deaconu. În cadrul acestei activități copiii au lucrat manual obiecte de decor și ornamente: steluțe, globulețe, clopoței, ghirlande, confecționate din fetru și cartoane colorate, cu structuri și reliefuri specifice sărbătorilor de iarnă. Obiectele decorative rezultate vor fi utilizate pentru împodobirea bradului de Crăciun al Muzeului de Artă Constanța.

Obiectivul principal al activităţii este acela de a dezvolta spiritul creativității, precum și abilități și atitudini estetice, care să contribuie la modelarea personalității copiilor, în vederea înţelegerii adecvate a ideii de frumos şi a creării frumosului în viaţa de zi cu zi. Activitatea va contribui la dezvoltarea gustului pentru frumos, a exprimării armonioase și echilibrate a emoțiilor, la dezvoltarea spiritului de apartenență la grup și a relațiilor armonioase cu membrii grupului.

Grupul de lucru a fost coordonat de Anca Pașa Deaconu, profesor la Palatul Copiilor din Constanța și Cristina Gelan-Olaru, educator muzeal la Muzeul de Artă Constanța.