COMUNICAT DE PRESĂ

Invitaţie

Primăria oraşului Ovidiu, în calitate de organizator, în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanţa, vă invită la conferinţa de presă, care are ca scop vernisajul primei tabere de sculptură cu transmisie live din România, cu o durata de 30 zile, din cadrul proiectului – Simpozionul ,,OVIDIENII’’, ediţia a IV-a : Tabăra de sculptură în piatră pe temă ovidiană.

Astfel, timp de o lună, vizitatorii Muzeului de Artă Constanţa vor putea viziona live, pe cele 5 ecrane amplasate în muzeu, performance-ul celor 5 artişti consacraţi (Vladlen Babcineţchi, Laurenţiu Mogoşanu, Nicolae-Ovidiu Popa, Valentin Vârtosu, Dumitru Verdianu, curator Maria Bilaşevschi) care vor sculpta în atelierul amenajat pe platoul Centrului Cultural ,,Elena Roizen” din oraşul Ovidiu.

Fiecare artist va prelucra un bloc de piatră brut, de aprox. 2 m cub, proporţiile blocurilor fiind diferite, în funcţie de fiecare proiect în parte.

Simpozionul este organizat după modelul taberelor de sculptură internaţionale consacrate, fiind invitaţi artişti cu experienţă în domeniul sculpturii monumentale. Opera lui Ovidiu va constitui punctul de plecare al acestei tabere de creaţie. Libertatea de expresie, spiritul avangardist şi bucuria creaţiei vor constitui valorile de bază ale simpozionului, dorindu-se crearea unui nucleu artistic care să promoveze oraşul Ovidiu la nivel naţional şi internaţional.

Pe tot parcursul acestui proiect, indiferent de categoria de vârstă, puteţi lua parte alături de cei 5 artişti la acest proiect cultural inedit, fiind parte activă la crearea acestor opere de artă ce vor fi folosite pentru a înfrumuseţa 5 amplasamente de pe domeniul public al oraşului Ovidiu.

Locaţie – Muzeul de Artă Constanţa (conferinţă de presă şi deschidere vernisaj)
Data – 23 iunie 2022
Ora – 11:00