Muzeul de Artă Constanţa  

Muzeu
Istoricul muzeului
Secţii muzeale
Informaţii utile
Anunţuri
Magazin

Expoziţii
Expoziţie permanentă
10 lucrări de văzut rapid
Expoziţii temporare
Evenimente

Contact

 

 

 

Muzeul de Artă Constanţa este o instituţie subordonată Consiliului Judeţean Constanţa

Consiliul Județean Constanța

 

 

 

ZIUA CULTURII NATIONALE

Pentru a celebra Ziua Culturii Naţionale şi deopotrivă ziua naşterii poetului Mihai Eminescu, Uniunea Elenă din România/Comunitatea Elenă ELPIS Constanţa, împreună cu Consiliul Judeţean Constanţa şi Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei – filialele Constanţa şi Bucureşti, vor organiza sâmbătă, 15 ianuarie 2022, ora 12:00, la Muzeul de Artă Constanţa,  o evocare a Majestăţii Sale Regina Elena-Mamă, fiind prezentată cu această ocazie o sesiune de tablouri din diferite momente reprezentative ale existenţei Majestăţii Sale, alături de o copie fidelă a ţinutei militare de ceremonie a Reginei.
De asemenea, domnul Daniel Angelescu, fotograful Casei Regale, va prezenta în cadrul evenimentului o colecţie unică de 30 de tablouri, reprezentându-l pe Regele Mihai în diferite momente importante ale vieţii acestuia.
Vor participa la eveniment şi reprezentanţii Federaţiilor Române de Oina şi Sporturi Tradiţionale şi nu în ultimul rând, Asociaţiile culturale „Tomis” şi „Astra Dobrogeană”, care vor prezenta uniforme militare specifice Războiului de Independenţă.
Accesul la eveniment se va face în conformitate cu reglementările legislative în vigoare privind evoluţia virusului SARS-CoV-2.