Muzeul de Artă Constanţa  

Muzeu
Istoricul muzeului
Secţii muzeale
Informaţii utile
Anunţuri
Magazin

Expoziţii
Expoziţie permanentă
10 lucrări de văzut rapid
Expoziţii temporare
Evenimente

Contact

 

 

 

Muzeul de Artă Constanţa este o instituţie subordonată Consiliului Judeţean Constanţa

Consiliul Județean Constanța

 

 

 

BIENALA NAŢIONALĂ DE PICTURĂ ,,DOINA PĂULEANU’’ Ediţia I,
Muzeul de Artă Constanţa

1 iulie – 31 iulie 2021

Catalogul expoziției poate fi accesat aici:
https://indd.adobe.com/view/49cbc565-8fcd-45a1-b60f-2d0a1c60db9f

Filmul expoziţiei bienalei, realizator Bogdana Contraş, oferit de Programul Catena pentru Artă poate fi accesat aici:

https://player.vimeo.com/video/580202779?color=f36b21&title=0&byline=0&portrait=0

https://www.sensoarte.ro/Clipa-de-arta-11812/bienala-nationala-de-pictura-doina-pauleanu

În perioada 1 iulie – 31 iulie 2021 va fi organizată prima ediţie a Bienalei Naţionale de Pictură „Doina Păuleanu”.
Evenimentul omagiază una dintre cele mai remarcabile personalităţi ale vieţii culturale din Constanţa, dr. Doina Păuleanu, istoric şi critic de artă, director al Muzeului de Artă, în perioada 1990 - 2020, profesor în cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa şi cetăţean de onoare al judeţului Constanţa. Doamna Doina Păuleanu a avut o contributie importantă la promovarea artei româneşti, precum şi la la prezervarea şi valorificarea patrimoniului Muzeului de Artă Constanţa. Mulţumită domniei sale, muzeul din Constanţa deţine una dintre cele mai mari colecţii de artă modernă românească din ţară, opere ce fac parte din patrimoniul inestimabil al României. A publicat lucrări fundamentale în domeniul istoriei artei, antropologiei urbane, dar a organizat şi expoziţii temporare în sălile muzeului, în care a încurajat tineri creatori pe cale de afirmare sau a oferit publicului direcţii de evoluţie şi etape de creație ale unor personalităţi artistice pe deplin conturate.

REGULAMENT

        Bienala de Artă ,,Doina Păuleanu’’ se adresează artiştilor plastici membri ai U.A.P. România şi absolvenţilor ai Academiilor şi Universităţilor de Artă.
Locul şi data desfăşurării: Muzeul de Artă Constanţa 1 iulie -31 iulie 2021

Condiţii de participare:

  • Lucrări: pictură – ulei, acril, tempera, tehnici mixte
  • Dimensiuni: latura mică minim 50 cm, latura mare maxim 150 cm.
  • Lucrările vor fi prezentate corespunzător în vederea expunerii (cu sistem de agăţare, obligatoriu, înrămate sau cu canturile finisate).
  • Fiecare artist poate participa cu maxim 2 lucrări realizate, în anii 2018-2021.

Înscrierea se va face online în perioada 26 aprilie – 31 mai 2021 pe adresa de e-mail: bienalaconstanta@gmail.com şi va conţine  următoarele  ataşamente :

  •  fotografiile lucrărilor participante în format JPG (300 DPI), fișierele fiind denumite cu datele în aceasta ordine: autor, denumire, anul, dimensiunile, tehnica. Fotografiile nu vor conţine ramă, doar dacă aceasta este integrată lucrării. Calitatea imaginilor trimise poate influenţa rezultatul selecţiei lucrărilor participante.
  • cv sumar, în format digital, cu următoarele date: nume, prenume, data nașterii, numele ultimului nivel de învăţământ de artă absolvit, telefon, mail, filiala UAPR (daca este cazul) sau localitatea de domiciliu (scris cu litere Times New Roman 12)

Rezultatul selecţiei  va fi comunicat pe 7 iunie 2021 pe email-ul artiştilor, pe site-ul Muzeului de Artă Constanţa şi pe contul de Facebook al muzeului.
Lucrările acceptate trebuie trimise în intervalul 8 iunie- 25 iunie 2021.
Jurizarea va avea loc în intervalul 1 iulie – 28 iulie 2021.
Finisajul şi premierea vor avea loc în data de 31 iulie 2021.
Componenţa juriului va fi comunicată ulterior.

Premii:  Premiul I   – 5000 lei
               Premiul II  – 4000 lei
               Premiul III – 3000 lei
               Menţiunea I/II/III – câte 2000 lei

Trimiterea lucrărilor:
Fiecare lucrare va avea pe spate o etichetă care va conţine obligatoriu următoarele informaţii: nume, prenume, titlul lucrării, anul, tehnica, dimensiuni, adresa, email-ul şi telefonul autorului.
Lucrările vor fi trimise PRIN CURIER, pe adresa Muzeul de Artă Constanţa, Bd Tomis 82-84 Constanţa, telefon 0788769761. Coletul va purta menţiunea PENTRU BIENALA DE ARTĂ ,,DOINA PĂULEANU’’.
Solicităm ambalarea lucrărilor în cutie de carton astfel încât să fie bine protejate atât la trimitere cât şi la returnare.

În interiorul coletelor ce conţin lucrările mai multor artişti solicităm lista cu autorii.

Pentru siguranţa returnării lucrărilor, insistăm ca pe colet să vă scrieţi adresa completă, inclusiv numărul propriu de telefon, totodată în colet introduceţi o foaie cu nume destinatar, adresa, telefon, pentru a fi lipită pe colet la returnarea lucrării.

Fiecare expozant va primi alături de lucrare Catalogul expoziţiei.

Organizatorii au dreptul de a folosi reproduceri după lucrările expuse, în scopul promovării expoziţiei, în materiale publicitare, cu scop de informare, marketing şi educaţional, fără plată către autor.

Returnarea lucrărilor se va face în maxim 45 de zile de la închiderea expoziţiei pentru participanţii nerezidenţi. Costurile trimiterii şi returnării lucrărilor vor fi suportate de către fiecare participant.
Participanţii rezidenţi sunt aşteptaţi în maxim 10 zile de la încheierea expoziţiei pentru ridicarea lucrărilor.

Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru deteriorarea sau pierderea lucrărilor în timpul transportului.

Pe întreaga perioadă a expoziţiei, participanţii nu îşi pot retrage lucrările.

Conform Regulamentului 2016/679/UE privind protecţia persoanelor fizice în ceeea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestora, aplicat în toate statele Uniunii Europene, solicităm fiecărui participant să-şi prezinte explicit acordul sau dezacordul pentru înscrierea datelor personale în catalog, la finalul CV-ului.
În situaţia neacordării unor premii, juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui sumele respective prin atribuirea mai multor menţiuni. Cuantumul premiilor anunţate constituie suma netă.
Persoană de contact bienală: Ioana Predescu 0742506225.

 

Exemplu cv scurt:
Popescu Maria
3.10.1980
Master Universitatea Naţională de Arte Bucureşti
0742343536
mariapopescu@yahoo.com
Filiala Bucuresti

Sunt de acord cu înscrierea datelor personale în catalog.

Listă artişti admişi Bienala Doina Păuleanu Constanţa 2021